Canley Vale Commuter Carpark

Exhibition Building, Train Platform

Client: Transport for NSW

Working with Transport for NSW, Stephen Edwards Constructions completed the design and construction of the Canley Vale Commuter Carpark.

The project includes the construction of a three storey split-level car park for 164 car parking spaces for rail commuters. The works also included pedestrian paths, bike paths, roadway augmentation, infrastructure upgrades and new council amenities.

Accessibility features such as stairs and lift and customer safety features such as security lighting and CCTV. Fa├žade works included a combination of mesh screens and painted off for concrete and cement render.

The challenge on the project was completion of the design to cater for the overland flood path conditions and adjacent creek. To cater for likely flood conditions to the lower carpark levels stormwater is now collected and channelled around the site.